Varför klassificeras mitt konto som ett Pattern Day Trader-konto, och vad kan jag göra åt det?

FINRA och NYSE införde förordningar avsedda att begränsa mängden handel som kan göras på konton med små mängder kapital, särskilt konton med mindre än 25 000 USD netto likvidationsvärde. Jag köpte 5 kr52 för 4 oktober (~ kr200) och en handfull kr50 för 1 november (kr1000). 3 sätt att tjäna pengar med handel med binära optioner som nybörjare. Och slutligen gäller regeln bara om du använder ett marginalkonto. Det gäller många saker, men på aktiemarknaden betyder det att cirka 80 procent av din inkomst kommer från 20 procent av dina affärer. 00 per aktie eller högre. 00 per aktie eller 30 procent av det aktuella marknadsvärdet, beroende på vilket belopp som är högre, av varje lager ”kort” på kontot som säljer till 5 dollar. Här är en kort sammanfattning: Resten av din portfölj ska investeras i långsiktiga, diversifierade investeringar som lågprisindexfonder.

Vi är ner 300 poäng på Dow!

Min portfölj hoppade upp till kr1200, en nettoförändring på kr2800. Nu ska du inte skjuta upp den 9 september 2020 - Dagshandel - handlare som försöker fånga intragets volatilitet, vanligtvis Och det sista du vill är att tömma ditt handelskonto under FINRA och NYSE har infört föreskrifter för att begränsa mängd handel som kan göras på konton med små mängder kapital. De har sett att andra försöker bygga ett litet konto till ett heltidsdagskonto för handel med status, men det fungerade aldrig. Btcusd, med andra ord tror de att priset i slutändan kommer att stiga, oavsett upp- och nedsteg som uppstår under vägen. Jag ber dem att få tillbaka det belopp jag hade i början av den handelsdagen?

Mönsterdagshandlare måste ha ett minimikonto på 25 000 dollar och är alltid bundna av marginal.

Andra ämnen

De ger sakkunniga handlare tillgång till den verkliga marknaden, medan de främjar en "falsk marknad" för nybörjare. Crypto Genius-app, jämför med de bästa handelssignalerna. Tänk på det så här: Vi har utvecklat en enkel och ändå lönsam handledning för optioner som kommer att lära dig hur du handlar aktieoptioner för nybörjare. Identifiera krypto-bedrägerier: den omfattande guiden, andra kryptokurser som Ethereum upplevde ett liknande fall. Jag kommer att prata med dig idag om mönsterdagshandlarregeln, även känd som PDT-regeln. Nya handlare kan dela sitt kapital på flera mäklarkonton.

 • Du har snäva spridningar och bättre handelsvillkor för att implementera alla typer av dagshandelsstrategier du kan ha.
 • (Under kr10 per aktie är kravet i allmänhet kr3 per aktie).
 • Kränkning av god tro - inträffar när ett kontokonto köper en aktie med ouppsatta medel och likviderar det före avvecklingen.
 • Ska du verkligen använda marginalen?

Investeringsprinciper

Kan jag garantera mina konton för att uppfylla minimikravet för eget kapital? Om du använder ett kontantkonto kommer du inte att kunna korta lager eller handla med ouppgjorda medel, vilket kan vara en återförsäljare. Tänk på detta när du tänker på hur mycket pengar du avsätter för att säkra dina affärer. Tänk om du bara låter girighet gå och inse att du har många fler år framåt i din handelskarriär, så att du inte behöver göra det hela idag? Jag gillar det här alternativet eftersom det håller dig fokuserad på att göra smarta, hanterbara spelningar. De flesta aktiemarknader stänger klockan fyra varje dag. Btcusd, kunskap är avgörande för att få vinst, precis som på börsen. Som du vet blir märkesmäklare märkta efter att ha gjort en dagshandel fyra gånger inom fem arbetsdagar.

SEC och FINRA anser att du är en handlare för mönsterdag om du gör alla affärer gjorda från konto inom den fem arbetsdagen. Du kan gå all-in på varje handel; dock skulle detta öka din sannolikhet för att ha en boom-bust-cykel. Nackdelen är att om din exakta handelsstrategi handlade om dagshandel, skulle detta inte fungera för dig.

Du måste veta hur mycket du kommer att förlora och vad du kommer att få, om marknaden går mot dig. Till exempel kan onsdag till tisdag vara en period på fem dagar. Finansiera ditt konto Finansiera ditt konto direkt i realtid från ditt kvalificerade länkade Bank of America-bankkonto och även genom att länka till ett konto på ett annat finansiellt institut. Kolla in vår Pro- eller Elite-kurs! Jag är en mönsterdagshandlare eftersom jag har över 70 000 på mitt konto. Låt oss titta på några av mina bästa tips för att undvika att förfalla regeln. 00.00 den 22 november och säljer samma den 23 november 12: Då kommer du att behöva hålla minst 25 000 USD i kontot.

Bakgrund Om Kravet På ökat Kapital

Bara för att upprepa denna punkt kommer du att gå igenom tre faser i din handelskarriär. Är för sent att köpa bitcoin under 2020?, trots en del nedgångar bör den typen av tillväxtpotential och tillväxttakt inte förbises. Vad är en dagshandel? Som ett resultat skyddas våra kunders tillgångar upp till 500 000 USD i värde (inklusive kr250 000 kontant i väntan på återinvestering) av SIPC.

Det är viktigt att notera att Securities Investor Protection Corporation (SIPC) kan skydda upp till 500 000 USD för varje kunds värdepapperskonto, med en begränsning på 250 000 USD i fordringar på kontanter. En mönsterdagshandlare är en aktiemarknadsföretag som utför fyra eller fler dagshandelar på fem arbetsdagar på ett marginalkonto. Du håller upp till 80% av de vinster du gjorde medan du handlar med andra folkkonton. Jag varnar dig mot det, men många handlare ignorerar mitt råd. Emellertid måste nivån på 30% bibehållas den femte dagen efter det att samtalet utfärdades, för att tillfredsställa samtalet genom marknadsuppskattning. I den här metoden använder du flera mäklare för att sälja och köpa aktier. ”Som ett resultat kräver SEC att alla investerare alltid ska ha mindre än 25 000 dollar på sitt mäklarkonto för att kunna handla. Om du har ett kontant- eller marginalkonto med mindre än 25 000 dollar i det kan du fortfarande dagen handla.

 • Få inte panikförsäljning.
 • Eftersom investeraren sålde XYZ-aktien på tisdagen utan att lägga till några extra kontanter till kontot, utgör investerarens handlingar friluftsliv.
 • Först först att mäklare vill att du handlar hela tiden eftersom de tjänar pengar på provisioner, och för att du ska kunna handla hela tiden fritt, behöver du kr25 000.
 • Om du använder en mäklare belägen i Europa, Asien eller till och med Kanada kan du kringgå mönsterdagshandlarregeln.
 • I slutet av året skulle du ha 124 337 dollar.
 • Nej, regeln påverkar inte futures eftersom futures styrs av CFTC som inte har några handelsdagbegränsningar.
 • Den delade mäklarmetoden är ett annat sätt genom vilket du kan undvika att bli en handlare för mönster.

Välja en mäklare - PDT-regeln

Krav för införande av dagshandelsorder genom ändringar av "mönsterdaghandlare": Slutligen kunde detaljhandlare som letar efter ett sätt att undvika ESMA-förbud se ut för att bli professionella handlare. Här är vad du behöver veta. Den fullständiga recensionen innehåller detaljer om handelslager, kontotyper, avgifter och mobilappen Etrade köpte den etablerade handelsplattformen OptionsHouse i. Optionshus - Bästa rabattmäklare (även Bästa alternativmäklare); Scottrade för att se ditt saldo, tillgängliga kontanter, positioner med realtid P/L och alla kan enkelt navigeras. Om du försöker likvidera eller köpa handel. Du samtycker till att hållas helt ansvarig för alla beställningar och affärer som utförs på ditt konto. Vi vet alla att vi kommer att vara i topp 20%, så utan ytterligare anledning, jag ger dig hur du kan dra nytta av Robinhood-dagens handelsbegränsningar.

Lär Dig Att Handla Alternativ

Jag ansvarar inte för pengarna du förlorar på att prova detta. Handel med demokontor är den nya formen för pappershandel. Låt oss säga att du har öppnat ett marginalkonto och att du tänker göra fyra eller fler intradagshandelar på en vecka. Personer som tillhandahåller investeringsrådgivning för andra eller som hanterar värdepapperskonton för andra kan behöva registrera sig som antingen en "Investment Advisor" enligt Investment Advisors Act från 1940 eller som "Broker" eller "Dealer" enligt Securities Exchange Act från 1934. Vilka är marginalreglerna som gäller? Strategin kräver att ett företag tror på dina kunskaper och kommer naturligtvis att ha mycket tryck att utföra.

ESMA-gränser

Det är därför som mäklarföretag erbjuder dig pengar. Det finns mycket komplicerade alternativstrategier där ute som får svårare sätt att konstruera din strategi. Du bör lyssna på vad som verkligen fungerar, vilket bevisats av mina bästa Trading Challenge-studenter och jag. Ta NYSE-överskottssiffran och dela med 1 för att bestämma maximalt handelsdollarbelopp. Regeln hjälper dig att begränsa dina förluster vid en tidpunkt då du fortfarande lär dig. Lista över amerikanska forex-mäklare, det finns dock många offshore-företag som gärna tar emot kanadensiska kunder. För lagstiftningsändamål räknas varje utförande till ditt dagshanteringsantal, så att handel med låga volymer eller placering av särskilt stora order kan öka dina chanser att utföra en dagshandel.

Det är dock möjligt att en kund bestämmer sig för att stoppa dagshandeln. Jag kan inte tillräckligt betona vikten av forskning, utbildning och förberedelser. Ge dig själv en möjlighet att göra det på egen hand. De viktiga aspekterna av reglerna sammanfattas nedan:

För en fullständig upplysning om avslöjande av dagshandeln, se redovisningsdeklarationen för dagshandeln. Som termen antyder kräver ett kontantkonto att du betalar för alla inköp till fullo före avvecklingsdagen. Reglerna förbjuder också användning av korsgarantier för att uppfylla något av kraven på dagshandelmarginal. Float avser antalet utestående aktier som är tillgängliga för handel. Vilken typ av handel är tillåten på ett kontantkonto? Om du har ett kontant- eller marginalkonto med mindre än 25 000 dollar i det kan du fortfarande dagen handla. Det ger dig fördelen av aktiv hantering av experter, med säkerheten och säkerheten för ett hanterat konto.

Resultat för Armchair Trader Membership

Dagshandel refererar till att köpa utse dig som en mönster dagshandlare om det vet väl, jag finner medvetet en att tro att du är. Ha en handelsstrategi och håll dig fast vid detta. Kan jag använda mitt befintliga mäklarkonto? Du kan uppfylla minimikravet på 25 000 USD med en kombination av kontanter och kvalificerade värdepapper. I enlighet med NYSE 432 måste mäklarföretag hålla en daglig rekord med den erforderliga marginalen.

Om du till exempel köpte 1 000 aktier av ABC-aktien på måndag för 10 000 dollar, skulle du behöva ha 10 000 USD kontant tillgängligt på ditt konto för att betala för handeln på avvecklingsdagen. Och du måste också känna till grunderna, så att du vet om marknaden är över eller under reagerar på nyheter. Vänligen bedöma att ditt ekonomiska förhållande inte är tillåtet är några år gammalt. Bygg din handelsmuskulatur utan något extra press på marknaden. Ett annat argument från motståndare är att regeln under vissa omständigheter kan öka risken för en näringsidkare. Det är viktigt att notera att ditt företag kan ställa ett högre minimikrav på eget kapital och/eller kan begränsa din handel till mindre än fyra gånger dagens överskridande underhållsmarginal. Att ha mer än ett handelskonto kommer därför inte att bryta PDT-regeln eller väcka misstankar. Jag visste att marknaden var för dyr, baserat på 3–5 dagars trenden.

Dagshandel kräver kunskap om värdepappersmarknader.

Att Sätta Saker I Perspektiv

Inte alla värdepapper är marginella. Men om den nya köpta aktien INTE säljs innan den tidigare försäljningen löper, kommer du inte att bryta mot några regler. Vi designade den här funktionen för att låta dig veta att om din beställning utförs kommer du ha gjort en annan dagshandel. SEC kräver att du har minst 25 000 USD i eget kapital för att bedriva mönsterdagshandel, men det egna kapitalet kan vara kontant och kvalificerade värdepapper.

Eftersom du inte betalar för en säkerhet innan du säljer säkerheten bryter det fritt ridförbudet. Detta är ett enkelt exempel på hur hävstångseffekten fungerar. I själva verket står företag fritt att införa ett högre egetkapitalkrav än det minimi som anges i reglerna, och många av dem hade redan infört ett krav på 25 000 USD på dagshandelskonton innan reglerna för dagshandelsmarginalen reviderades. Handelsverksamheten tenderar att belöna och vörda de av oss som har förmåga att ta på sig oöverstigliga risker och på något sätt dra ut den stora vinnaren.

Använd Ett Kontantkonto

35 AM och säljer samma klockan 12: Detta är en bra strategi särskilt för människor som hanterar enorma summor pengar. Du kan också korta sälja aktier och handla mer komplexa alternativstrategier med den här kontotypen. Lee gör en beställning på att sälja sin XYZ-aktie. Även om optioner tekniskt ger dig "rätten" att köpa 100 aktier i riktning mot din satsning, vänta inte på att dessa slutar.

Känslor - det finns inget riktigt nytt att säga.

Momentum reglerar! Om balansräkningen på kontot sjunker under miniminivån, ges ett marginalsamtal, vilket innebär att näringsidkaren måste sätta antingen kontanta eller marginella aktier på kontot för att återställa saldot till minimum. Bli rik med alternativ: fyra vinnande strategier raka från börsgolvet av lee lowell. Lyckligtvis finns det några olika sätt du kan undvika att begränsas av PDT-regeln. Exempel på överträdelse av god tro, Marty:

Vad vill du uppnå genom dagshandel? Minimikapitalkraven varje dag där du handlar är 25 000 USD. Du ska inte sälja detta lager förrän den 4 maj eller därefter (vilket är när försäljningen av XYZ avvecklas). Som ett resultat misslyckas de med att utveckla någon konsistens och förlorar kontinuerligt på grund av att de inte följer reglerna i deras handelsplan. Följande exempel illustrerar hur man senare säljer det samma kontokontot för att köpa överträdelser: Om en handlare till exempel har 100 000 dollar i aktier är hävstångsgraden 4: Det ser till att du inte tappar och bränner ditt konto till aska som för många nybörjare gör, försöker fånga varje lager och varje rörelse upp och ner överallt.

Handling med kontantkonto: Allmänna regler...

Fonder erbjuder passiv avkastning för investeraren, eftersom de inte behöver vidta några åtgärder för att göra en vinst. Anta att du har konton med mäklare X och mäklare Y. I mönsterdagshandlarregeln anges att marginalkonton med en kontosaldo på mindre än kr25 000 är begränsade till tre dagshandelar inom fem på varandra följande handelsdagar. På kontantkontot är dina 100 aktier nu värda 5 000 dollar istället för 10 000 dollar. Det rekommenderas att futureshandlare börjar med minst 2 500 USD (om de handlar med ett kontrakt som E-mini), men det kommer att variera baserat på deras risktolerans och det eller de kontrakt som handlas. Tid är bokstavligen pengar med dagshandel, så du vill ha en mäklare och onlineshandelssystem som är tillförlitliga och erbjuder det snabbaste utförandet av order.

Vad händer om eget kapital på mitt konto faller under minimikravet för eget kapital? Vi täcker endast de 100 bästa australiensiska aktierna på grund av vårt systems Day trading är en stil med finansiell handel där den berörda handlaren öppnar och stänger en spot forex position inom samma handelsdag. Om en aktie handlas till kr250 per aktie bör din stop-loss vara på ett avstånd av kr250 * 0. Klicka här för att se NYSE-informationsminnet (du behöver Adobe Acrobat Reader för att se dessa sidor).

Mål är en hörnsten i framgångsrik aktiehandel. Hur man blir rik snabbt realistiskt, medan han nu är värd 74,2 miljarder dollar. Konsultera både skatte- och juridiska personer för att förstå konsekvenserna innan du överväger denna strategi. När du köper en säkerhet används kontanter i din kärnposition för att betala för handeln. Sessioner öppnar i Tokyo med NASDAQ, fortsätter till öppet av den europeiska handelssessionen i DAX och FTSE, och sedan avslutar vi handelsdagen i Big Apple på New York Stock Exchange. Exempel 1 på en lång dagshandel: Det finns undantag. Att hålla din position under dagen kan vara ett sätt att dra full nytta av detta.

Hanterade Konton

Du kan se hur många dagshandelar du har gjort under den aktuella fem-handelsdag: Därför är det viktigt att du bara sätter pengar på marknaden som du har råd att förlora. Som handlare enligt PDT-regeln har du möjlighet att acceptera den eller kringgå den. Detta betraktas som en dags handel och skulle utlösa PDT-regeln. Tjäna pengar online med verifierade program, de ger dig total flexibilitet att arbeta när du vill, leverera mat från restauranger till kundens dörr. Även om dagshandel kan vara en lukrativ strategi kan det bli problematiskt att göra det på ett marginalkonto utan 25 000 dollar i likvida tillgångar. Du vill ha ofta prisförändringar, vilket gör att du kan tjäna snabbt. Men även affärer som görs inom de tre handelsgränserna (den fjärde är den som skulle skicka näringsidkaren över tröskeln för mönsterdagen) kommer troligen att medföra högre risk, eftersom näringsidkaren har ett incitament att hålla längre än han eller hon kan om de fick frihet att lämna en position och återkomma vid ett senare tillfälle. Men varför placera dig själv i en position där du betalar ränta och är ansvarig för eventuella förluster?

Till exempel kan du köpa tre partier med 200 aktier och sälja 600 aktier för att gå ur handeln eller vice versa.

Vad är Mönsterdagshandlaren?

Men om du är en amerikansk medborgare och du handlar i USA kan det hända att du måste följa PDT-regeln. Andra avgifter och villkor kan tillkomma, se våra provisioner och routingavgifter. Luca bardolla forex. Dagshandel kan vara väldigt lönsam, men det kan också göra att du bröt.

Frigörande kränkningar inträffar när du köper en säkerhet på ett kontantkonto som saknar tillräckligt avvecklade medel och sedan säljer samma säkerhet innan du sätter in pengar för att betala för dess köp. De hävdar ofta att du inte kan korta sälja öre aktier (ja du kan - du behöver bara rätt mäklare), eller att du måste handla intradag varje dag för att bli rik (nej, det är så du gör din mäklare rik) eller så du behöver kr25 000 för att verkligen handla lager. Ett mönsterdagskonto tillåter att köpa och sälja med en aktienivå på 25 procent, vilket ger dagshandlaren fyra gånger aktieköpkraften. Klockan 10:00 kom riktigt dåliga ISM-tillverkningsnummer ut.

Vad är en "dagshandel"?

Handels Futures

Skärmen för beställningsverifiering varnar dig om ett lager inte är marginellt. Vissa mäklare hoppar pistolen och gör antaganden baserade på dina svar på deras frågeformulär eller din handelsaktivitet. Reglerna är reglerna. Blir rik, det finns viktigare saker i livet än att samla välstånd. Återigen är regeln om dagsmarginal utformad för att kräva att medel finns på det konto där handeln och risken inträffar. PDT-regeln spelar in när du utför en dagshandel mer än fyra gånger under en rullande 5-arbetsdagarsperiod. Jag hjälper människor att uppnå den livsstil de vill ha genom hårt arbete och framgångsrik handel. Försök därför inte kontakta utgivare eller AutoShares för vägledning eller för att söka personlig investeringsrådgivning, som de inte kan ge. På ett kontantkonto finns det ingen hävstång (oroa dig inte att det är dåligt för dig i alla fall).

Du kommer att betraktas som en mönsterdaghandlare om du handlar fyra eller flera gånger på fem arbetsdagar och din dagshandel är mer än sex procent av din totala handelsaktivitet under samma femdagarsperiod.

PDT-regel Vanliga frågor

Men ärligt talat är det mesta av detta ganska viktigt om du faktiskt överväger att "aktivt" hantera din portfölj. Detta är vanligtvis nybörjare som inte har någon marknadserfarenhet men har massor av optimism. De åsikter och åsikter som uttrycks här är författarens åsikter och åsikter och avspeglar inte nödvändigtvis Nasdaq, Inc. 9 bästa forex mäklare för 2020, kundtjänst var en svik, plattformen fungerade inte vid flera tillfällen. Till dess att uppsättning av optionshusmarginalen är uppfylld, är dagsmarknadskontot mönster dag, dagen kommer ytterligare att begränsas till handel endast på kontantbasis.

Att köpa på marginalen är ett bra alternativ om du inte har kontanter till dagens handel. Det är svårare att hålla ett öga på flera affärer på en gång, och om du kommer in och ut på kort tid måste du kunna koncentrera dig. När det är dags att handla med riktiga pengar kan det kr5.000-kontot helt enkelt inte matcha resultatet för det virtuella kontot på 100 000. Till fullo var plattformen endast kr15 per månad och när jag använde mindre än 300 aktier för att handla, var min provision för en hel rundresa bara cirka fem dollar! Med sådana konton kan du planera det belopp du vill spendera på varje konto i ett bud för att undvika att deklareras som en mönstrad dagshandlare. Om du till exempel köper en aktie för 5 000 och säljer den för 5 100 , måste intäkterna löpa sig i två dagar innan du kan handla med de 5 100 igen. Du vill inte bara ha de senaste marknadsdata, utan du behöver också en plattform som låter dig snabbt skapa diagram, identifiera prisutvecklingar och analysera potentiella handelsmöjligheter.

RationaleEdit

De flesta detaljhandlare kommer att handla med sina egna kontanter och kan handla med olika aktier, till exempel aktier, valutahandelar eller optioner. Eftersom CFTC styr futures trading är futures undantagna från mönsterdagshandelsregeln. Alla dessa förmåner kan vara ett värdefullt incitament för kontot för dagshandlare, men de motsvarar fortfarande inte ett erbjudande om ett professionellt handelskonto. Vilka är reglerna för dagshandel? Bestämmelserna om kreditförlängning i Federal Reserve Board's Regulation T reglerar en investerares användning av ett kontantkonto för att köpa värdepapper. Binary options australia 2020, support inkluderar livechatt dygnet runt och via e-post. Jag gillar det här alternativet eftersom det håller dig fokuserad på att göra smarta, hanterbara spelningar. Välkommen till det nya FINRA.

Varför kan jag inte bara handla med aktier, låta mäklarföretaget skicka mig en check för min vinst eller, om jag tappar pengar, skickar jag företaget en check för mina förluster? Denna FINRA-regel säger att näringsidkare med mindre än 25 000 dollar på sina konton är begränsade till tre dagars handel (känd som ”rundresor”) under en fem dagars rullande period. Positionen kan också finansieras ganska billigt. Om de är hausse, förväntar de sig att aktien kommer att öka. Om detta är första gången på vår webbplats välkomnar vårt team på Trading Strateg Guides dig. Ett koncentrerat konto definieras som ett konto med en position lika med eller större än 60% av det totala marknadsvärdet.

Eftersom du behöver marginalkonton för att förkorta nästan alla reglerade mäklare är detta alternativ nästan uteslutande reserverat för långa handlare. Denna större hävstång gör det möjligt för en näringsidkare att dra nytta av avkastningen som är fyra gånger större än om de bara hade använt sitt eget kapital. Det är mycket mer komplicerat än de flesta tror - och det är fördelaktigt för valutahandlare och andra dagshandlare som inte handlar på marginalen. Sedan, för att "stänga" ur min handel, köpte jag kr50 10/04-samtal för att avbryta de kr52 10/04-satsningarna, och kr52 11/01-samtal för att avbryta mina kr50 11/01-satsningar. 20 företag med legitima jobb från hemmet, de gör förpackningen och leveransen åt dig! Låt oss anta att du tappar pengar på ett kr5.000-konto och går "all in" på varje handel. Kan jag öppna flera konton?

Mest Lästa Artiklar

Okej, det är uppenbarligen inte sant. Mäklare tillhandahåller likviditet till handlare och hjälper dem att komma in i handeln och lösa sig efter dagen slut. Att ändra din tidsram och hålla lager i flera dagar kan innebära högre chanser att göra större vinster. Det kan till exempel vara 10 miljoner aktier. Om du inte har tillräckligt med kontanter på ditt konto får du inte köpa aktien i första hand. Ja, alternativ för dagshandel anses också som dagshandel. Var uppmärksam på dessa 7 bitcoin-bedrägerier 2020, "Khaled skrev. En annan funktion som vi rekommenderar är en mäklare eller handelsplattform som erbjuder papper eller virtuell handel, så att du kan öva med simulerade affärer innan det verkliga. Underhållsmarginalen på 25 procent på kr60 000 skulle vara kr15 000, vilket vid subtraktion från kapitalet lämnar ett överskott på 35 000.