Tjäna i dollar hemifrån 32 sätt att tjäna pengar online Facebook-inlägg

Genom att tillåta Nielsen att spåra din internetanvändning tjänar du kr50- kr60 per år med chansen att få några stora konkurrenspriser. För denna typ av reklam måste du dock kontakta företag direkt och fråga dem om de vill annonsera på din webbplats. Unbabel - En av de största webbplatserna som anställer onlineöversättare Inkomstpotential: Men du måste agera snabbt när nya studier släpps; enligt min erfarenhet försvinner UserTesting-test mycket snabbt. Hur säljer jag annonsutrymme på din blogg?

På så sätt kan du sortera genom förfrågningarna och bara ta de bästa. Om du inte är säker på vad folkmassan arbetar är här en snabb uppdelning: Visst, miljoner har redan försökt starta en blogg med avsikt att förvandla den till vinst, och misslyckats olyckligt. Medan lönen är ganska låg per uppgift kan de lägga till lite extra kontanter. Bygger du inte ditt följarantal? Du kan ganska enkelt ta ut 20 per timme för den här typen av arbete, och du kan också hjälpa dig att se din stad eller stad bra ut. En av de största huvudvärken du stöter på när du flyttar till ett nytt hem är att hitta någonstans för att lagra alla dina saker.

Du kan enkelt tjäna extra kr250 per månad när du tittar på T. Att starta en blogg är inte nytt råd. Det kostar bara kr2. Jobb kan inkludera skicka e-post, hantera ekonomiska frågor, boka flyg och ordna dagliga aktiviteter. Needto - Gå med på marknadsplatsen needto för tillgång till flexibla lokala och virtuella jobb inom ditt kompetensområde. Sajter som iStockPhoto letar alltid efter bidragsgivare som får betalt en royalty varje gång deras foto köps. Betalning sker månadsvis via PayPal eller direktinsättning och kan uppgå till 6 240 - 15 600 dollar per år.

  • Stora värdföretag som HostGator tillåter dig att vitla sina webbhotelltjänster.
  • Okej, hör mig bara om den här.
  • Kolla in den här guiden om donation av plasma för att lära dig mer.
  • Att fylla i enkäter för kontanter kan snabbt uppgå till en snygg månadsutbetalning.
  • Sperm och äggdonation - Spermdonation låter som mycket roligare än att donera plasma, men äggdonation är en mycket mer involverad (och potentiellt riskabel) process.

Sälj Annonsutrymme Och Sponsrat Innehåll

Du behöver inte sjunga. De kommer snabbt att jämföra priserna hos 42 leverantörer. de bästa legitima betalda onlineundersökningarna, till skillnad från många av de andra webbplatserna som finns med i vår Survey Cool 2020 topp 20 fokuserar den enbart och rent på att erbjuda undersökningar. Sedan får vi trafik från Facebook till våra butiker, där våra kunder kommer att kunna göra inköp.

Kolla in vår fullständiga Instacart Shopper-recension här, med insikter från en sido-hustler som tjänar extra kr450-500 per vecka. Om du inte bryr dig om grannarna är detta definitivt ett alternativ. TaskRabbit är lite annorlunda än din vanliga online-spelplattform, eftersom du tekniskt använder den som ett jobbbräde. SnapWire - Tjäna 50-70% royalty när företag köper rättigheterna till din vackra fotografering på SnapWire.

Den här är ganska självförklarande.

Skapa YouTube-videor

Kolla in min artikel om hur man blir en livcoach och överväg den här Life Coach Certificate Course. (00 i poäng) när du fyller i ett kvitto. Frågesporten ber dig att identifiera matvaror, som en citron eller en 18-pack med ägg, men du har bara två minuter att svara på de 21 frågorna. Processen att komma igång med Fiverr är enkel: Vi har alla haft drömmen att ge upp vårt dagjobb och arbeta hemifrån. Denna plattform är en stor resurs för människor. Du hjälper människor runt om i världen att skaffa sig nya färdigheter och du får betalt varje gång någon köper din kurs.

Vem vill inte kr5 och en gratis stor pizza?

Bygg En App.

Och överväga det faktum att var och en av dessa T-shirts hade en designer som betalades belönats för sin kreativitet. Faktum är att Entrepreneur Magazine nyligen drog slutsatsen att bokföring är det 1 mest lönsamma småföretaget. 89 tillbaka 2020. Det finns en utmärkt chans att du har ett eller flera musikinstrument som sitter i förvaring som inte har använts på flera år. Sälj dem på stockfoton som Shutterstock. Paribus är en cool gratistjänst (som ägs av Capital One) som söker in din inkorg efter kvitton på nätet för att se om priserna har sjunkit sedan du köpte. Så vi kommer inte att inkludera riddelning, leverera paket eller andra idéer som kräver att du lämnar huset.

Begagnade telefoner har mycket återförsäljningsvärde och därför är det ett bra sätt att få maximalt värde från begagnade produkter att sälja dem till en potentiell köpare som är i stort behov av en. Vi tittar först på hur man kan tjäna pengar utan att sälja något. 35 sätt att tjäna pengar på din fritid, hyr ut ditt reservrum till resenärer. En av Taskers använde TaskRabbit som ett sätt att starta sin egen heltidsverksamhet. Om du märker att du får mycket uppmärksamhet och att folk säger att du har ett riktigt öga för detaljer, kommer du gärna att veta att du kan tjäna pengar på den färdigheten. Du behöver inte skära ner i mataffären om du vet rätt tricks. Om de har det, kommer de att slå för dig och försöka återbetala dig skillnaden baserat på prisskyddspolicyn i butiken. Men belöningarna kan vara värda det, och låt oss inse det, som inte vill få betalt för att resa runt i världen! Här är en lista över 18 fantastiska direktförsäljningsföretag att gå med för under kr200.

Det finns en mängd olika företagare och influencer-grupper på Facebook som är värda att gå med. Vem vill inte leka med hundar hela dagen och få betalt för det? Det bästa är att det kan vara riktigt billigt att starta och att du aldrig behöver röra, skicka eller utföra några beställningar. Uppsidan är att den kompenserar i enlighet därmed - kr8000 och uppåt! Kolla in boken nedan.

Köp Matvaror Och Få Rabatter

Ofta kommer webbplatser med ett litet antal personer i deras team anställa utomstående för att göra detta för dem. Jobben är utformade för att vara var som helst från några minuter till ungefär en timme. Detta är ett mycket enkelt sätt att tjäna lite extra pengar, särskilt om du söker efter massor av saker online. En drop-ship-verksamhet är där du är den "mellanmannen" mellan en tillverkare och kunden. Han är en generös själ som vill överlämna sin lycka till andra i form av vad man kan göra för ens själv i den skumma finansvärlden. Du kommer att tjäna poäng (SB) för varje uppgift som genomförs på Swagbucks. Vi förlorade pengar på det första paret av försäljningen eftersom vi inte beräknade frakten.

Annat Betalt Innehåll

Det kan vara tufft att göra det stort på YouTube, men om du har kunskap du vill dela har du ingenting att förlora genom att prova. Är du mycket kunnig om ett ämne? Undersökningssidor som MyPoints, Survey Junkie och Vindale Research letar alltid efter att betala människor i utbyte mot ärliga åsikter. När jag till exempel skriver detta erbjuder säljare i avsnittet "Roligt och bisarrt": Men för att tjäna en riktig summa pengar med denna strategi kan det ta år. Eftersom dessa webbplatser är större, dåligare maskiner, kan du ta ut en högre premie för dem. Dessa poäng kan lösas in för kontant tillbaka (via PayPal) eller genom presentkort.

Vill du tjäna lite riktiga pengar? Ju längre du stannar på panelen, desto större möjlighet har du att vinna poäng mot priser. Bildekaler och gratulationskorttillverkare vill att söta, hjärtsamma eller roliga tankar ska sätta på sina produkter. När hundägare blir mer och mer noga med sitt husdjurs hälsa blir de mindre nöjda med de standardmassaproducerade hundfisken som kan köpas i livsmedelsbutiken. SpeakerMatch - Det finns en årlig avgift att gå med, men om du letar efter spel som spelar offentliga spelningar kan det vara värt att kolla in denna marknad. Istället tar det ett asymmetriskt tillvägagångssätt och hjälper dig att öka dina investeringsresultat med deras nyhetsbrev och investeringsidéer.

Copywriting

Fitness är en bransch som växer efter timme och många nybörjare som är entusiaster behöver en tränare för att lära dem repen. Om du behöver idéer, kolla in Pinterest. Genom att välja din bloggs nisch baserad på publikens budgetpotential, professionell hävstångseffekt och efterfrågan på marknaden, 200x din bloggs inkomstpotential. Framgångshistorier ... En diversifierad portfölj av tillgångsklasser och strategier är en av de bästa skyddsåtgärderna mot överdrivna neddragningar och potentiella svarta svanhändelser. När betalningen har skett, skickar lagret produkten direkt till deras ytterdörr. Även med ökningen av plattformar som Instagram och Snapchat, trivs Twitter fortfarande med över 500 000 000 tweets tweetade varje dag.

Du kan skapa din egen blogg här med min enkla 15-minuters steg-för-steg handledning. Bitcoin money generator, bTC eller digitala valutor på börser eftersom dessa kan påverkas vid hack. Dessa poäng kan sedan lösas in för Paypal-kontanter eller e-presentkort. Om du tycker att språköversättningsjobbet är svårt har du fel, vem som helst kan göra det här jobbet, det finns många olika gratis översättningsprogramvara online som kan hjälpa dig. Har du en reservcykel eller en som du sällan använder? Han och hans fru gick båda i pension efter bara sju år i arbetskraften tack vare lite sparsamhet och en hel del investeringar. Du spenderar tid på att göra andra människors sysslor - samma udda jobb som de helt enkelt inte har tid till.

Registreringsprocessen är nästan identisk med UserTesting. Som hemmakontor kan du skräddarsy ditt företag för att tillgodose olika kundbehov. Appen ger dig också pushmeddelanden om nya erbjudanden och försäljning. Och det snygga är att du inte ens behöver gå ut och marknadsföra din tjänst - använd bara en webbplats som DogVacay eller Rover istället. Letar du efter snabbare sätt att tjäna pengar med hjälp av korta uppdragswebbplatser - kolla in det här inlägget för fler idéer. (01 till kr3) för varje mikrouppgift du slutför.

Skriv Slagord.

För att sötra affären erbjuder Clink också en bonus på kr5 när du registrerar dig. När du tänker på att bankinvesteringar vanligtvis betalar mindre än 1%, är det som att få 9% (eller mer) på dina pengar gratis! Hur mycket ljud du transkriberar på en gång kan också vara efter din bedömning. Du behöver dock lite pengar i förväg för att använda detta alternativ. Har du ett förmåga att sätta ihop vackra och komplexa bröllopinbjudningar? Din vinst är skillnaden mellan försäljningspriset och tillverkarens grossistpris.

Var En Spermadonator

Här är mina favoriter (installera alla och tjäna kr400/år eller mer): Det är också lukrativt (för tiden) om du vill tjäna lite pengar i en hast. Här söker betalda onlineförfattare. Har du hört talas om rabattappar? Även om det finns många jobb för grafisk design som annonseras på frilanswebbplatser, kommer du att erbjuda dina tjänster till företag att få ett bättre pris för ditt arbete.

Och kom ihåg att med Amazon FBA kan dina produkter lagras och skickas av Amazon, vilket ger dig tid att fundera över din nästa uppfinning. Och kända livsstilsbloggers kan tjäna stora pengar. Online-affärer är hur jag har levt sedan 2020 och vad som har hjälpt mig att gå i pension tidigt. Du skulle sedan dela allt ditt innehåll, inklusive recept, videoklipp, matfotografier och mycket mer, med bara dina betalda medlemmar. Med tanke på min barndom kan jag komma ihåg dussintals gånger jag skulle tjäna pengar på de konstigaste sätten! Nedan ska jag dela med mig av de 20 bästa sätten att tjäna pengar hemma i 2020 (inklusive min egen personliga erfarenhet, och en central lärdom jag lärt mig på vägen).

BagBorroworSteal - Sälj dina designerhandväskor och tillbehör vid sändning, eller ta ett lägre erbjudandepris och få betalt direkt. Annonsera dina kulinariska färdigheter på Craigslist och med lokala evenemangsbokningsplatser för dina bageritjänster. Hur fungerar bitcoin mining?, du behöver inte beräkna det totala värdet på en hash. Sammanfattningen är att om du har ett utrymme för människor kan du antagligen lista det och potentiellt tjäna lite extra varje månad.

Dave @ Gift med pengar

Detta kan vara en lukrativ sido-rörelse, särskilt om du bor i en storstad eller en universitetsstad. Ta gratiskursen på "Lär dig att vara bokförare" och skaffa dig ett fullständigt jobb som kan ge dig en andra inkomst förutom ditt huvudjobb. Faktum är att vi nyligen hittade en mamma som tjänar 70 000 /månad på Etsy! Börja sedan generera innehåll och få bakåtlänkar med gästbloggning för att bygga upp Domain Authority (DA) och trafik. Enligt Getaround är intjäningspotentialen för att hyra din bil när du inte använder den upp till 1 000 dollar per år. Prenumerera på The Side Hustle Show (länk till Apple Podcasts, men finns överallt).

De listar 32 olika sätt att tjäna pengar hemma. Älskar du lukten av nyskuret trä? En vän vände mig mot Dosh, och jag är ganska upphetsad över den här. Appar som Ibotta och SavingStar kan erbjuda kontantrabatter på dina matköp genom att ta en bild av ditt kvitto med din smarta telefon. Var hittar du tusentals potentiella kunder. För mer information om lön och för att ansöka, gå bara till jobbsidan för Amazon Virtual Locations. Rikta sedan in dessa annonser mot specifika målgrupper för att se till att dina annonser visas av dem som har intresse för den produkt du marknadsför. Men tack vare tekniska framsteg är det enklare och mer tillgängligt än någonsin.

En vägledningssida för att kolla in är VIPKID. Det finns flera platser som du kan designa och sälja T-shirts, helt online - där du inte ens behöver ha lager eller hantera frakten. Forex-signaler och kopieringshandel, scalpers - Scalping handlar om mycket kortvariga tidsramar, och handeln kan pågå så lite som några sekunder till så länge som några minuter eller längre. GetAround annonserar att du kan tjäna upp till 10 000 USD per år för att hyra ut din bil medan du inte använder den.

Vinsten kommer från att ta ut en högre skattesats än tillverkaren, och om du säljer ett stort antal produkter kan det snabbt lägga till en sund inkomst.

Gå hundar genom Rover.

Tjäna pengar genom att hyra dem på Sparkplug. Om du verkligen har kontanter och behöver några omedelbara medel bör du börja med att titta runt i ditt hus. Ett nyligen köpt datorköp från Dell gav mig 160 ​​kontant tillbaka! Om du redan har en blogg om något som intresserar dig, förvandla den till en pengare. Spendera inte tid på att jaga efter den perfekta uppgiften, bara göra dem nästa, nästa, nästa, etc. Föreställ dig att du kan hämta några domännamn som är heta på marknaden och så småningom kan du sälja dem för en vinst över 100 gånger det pris du betalade? Att starta ett företag kan vara mycket hårt arbete.

Därför är det bättre att först vinna lite anständigt dragkraft innan du ansöker om BuySellAds. Tänk på att ett legitimt företag vanligtvis inte kräver att du betalar en avgift för att få information eller leads. På uppsidan ger BuySellAds 75% av den totala inkomsten till sina användare - vilket är en ganska hög andel. Du kan köpa ett befintligt företag eller en franchisemöjlighet, som Kytchs Frobots, som kräver mycket lite underhåll. Ibland är det personen som bor i fastigheten eller äger gräsmattan. Lönsamt 100% gratis forex trading nyhetsbrev, 18 februari 2020 - Idén om social handel är enkel:. Det är ett enkelt sätt för eleverna att tjäna pengar och testa sitt förtroende. Med program som Amazon Affiliate, Google Adsense och Media.

  • ShareASale är ett av de mest betrodda stora anslutna nätverk över hela världen och har varit i branschen sedan 2020.
  • Enligt statistik laddas 400 timmar video upp till YouTube varje minut.
  • (50 efter första utbetalning) - Ingen minsta utbetalning, utbetalning när du vill!
  • Kvaliteten borde naturligtvis vara densamma som en väletablerad författare förutom att du inte går igenom smärtan att hitta en förläggare.

Sälj gamla böcker på Amazon.

I slutändan toppar Etoro min lista eftersom jag är besatt av dagshandeln själv och den sociala komponenten gör det roligare och tar ut arbetet. Även om det kan ta lite tid att få ditt huvud runt konceptet, kan Matchat vadslagning göra ett väsentligt tillägg till din månatliga inkomst. Det är ingen skada att ha flera bankkonton. Det inkluderar alla uppgifter som du kan tänka på. Så om du bor i ett anständigt upptaget område och har en parkeringsplats/uppfart använder du inte hela tiden, varför inte hyra ut det? Småföretagare har inte tid eller kompetens att växa ut sina egna sociala medier efter, så det är ett område där du kan utnyttja.

Så om du sitter fast i ett återvändsgränd jobb och vill ändra ditt liv så kommer den här guiden att tillhandahålla handlingsbara strategier för att du ska kunna göra det. Om du vill gå ner på premium-appens rutt kan du överväga att ha en grundläggande gratisversion för att uppmuntra människor att ladda ner appen i första hand. Ställ specifika frågor om de jobbuppgifter du måste utföra, hur du får betalt och vem som kommer att betala dig. Det kan hjälpa dig att gå i pension tidigare. Gör lite djup forskning om företaget, och om det verkar vara uppåt och uppåt kan du prova. Kan du sjunga, spela ett musikinstrument, få din hund att följa kommandon, skriva ett bröllopstal, sy, sticka, baka, göra grundläggande bil- eller motorcykelunderhåll eller göra listiga saker?

Social Media Manager

Klicka här för att lära dig att starta en online biljettmäklareverksamhet. Men om du går ner i vikt innebär att du blir frisk och tjänar en massa extra pengar för det kommer du att ha en dubbel fördel. Lista din gratis. Det är ett enkelt verktyg som kämpar igenom dina utgiftsvanor och hittar snabba, enkla vinster som sätter mer pengar i fickan. Mitt rum tycktes också alltid vara ett populärt rum att umgås i, så det blev hela tiden sopat. För att utnyttja bonusen helt enkelt: Du kan också kontaktas då och då om dina åsikter och för att svara på frågor. Hyresintäkter tillfaller varje månad och betalas den 15: e följande månad.

Processen är enkel - gå med på att förvandla din bil till en roaming skylt för ett pris. De flesta undersökningar betalar en dollar eller två och tar bara 10-15 minuter, vilket gör det ganska enkelt att tjäna 100 dollar eller mer per månad. Dessa recensioner hjälper appen att ses i Google Play Store och Apple App Store, vilket skapar publicitet för appen. Du kanske kan förvandla detta till ett litet deltidsföretag om du kan få begagnade telefoner på ganska regelbunden basis. När du väl har fått en bra sida med din egen sida kan du börja tjäna mellan kr30 000 och kr60 000 per år genom att sälja influenser-inlägg till marknadsföringsteam. Hur det fungerar är att du ladda ner en gratis ny app, sedan ladda ner nya mobilspel via appen.

Odla En Fruktträdgård

Om detta låter som en möjlighet som du gärna skulle vilja dra nytta av, titta på sidan för anställda på Amazon: s anställda. Du laddar ner gratisappen. Företag behöver ibland nya företagsledningar, reklamslogans och jinglar. Viktigast av allt - vänskap är alltid platonisk (ingen beröring). Om du till exempel använder deras insatsräknare kommer en kr30/månadssatsning att förlora 20 kg på 6 månader vinna dig mellan kr200- kr529. Hur fungerar affiliate-marknadsföring? Men måste se till att du får tillstånd först!

Registrera dig med webbplatser som Clickworker och The Smart Crowd för att slutföra virtuella jobb som dataforskning, datainmatning, översättning och testning. Hur mycket kan du ta ut? Dessa studier är inte bara oerhört fördelaktiga för att hjälpa till att hitta botemedel mot åkommor, utan erbjuder också generösa återbetalningar för deltagarna. Detta är det perfekta sättet att lägga till en extra inkomstström till din befintliga webbplattform. Se, i dag har vi saker som Amazon Kindle där praktiskt taget vem som helst kan själv publicera sina egna böcker. Stay at Home Mum erbjuder kr50 per artikel för godkända inlämningar.

Du kan också vara en källa till information (eller nöje) för nästan allt som intresserar dig. Klicka här för att lära dig hur du startar din egen apptestverksamhet. Ta sedan en nedskärning av intäkterna när din publik bokar sin helgdag baserat på dina rekommendationer. Människor är upptagna och har inte tid att städa sina hem. Tjänster som Talent Inc.

Husdjursvakt

Du är lat - och jag ber dig om det. Men du kan spendera den i butiken i appen på varor och tjänster, eller så kan du donera dem till välgörenhet som kontanter. Att inrätta en blogg som ger en passiv inkomst är ett av de mycket stimulerande ansträngningarna du kan göra som författare.

Professionella varumärken går inte någonstans, men för små företag som inte har råd med en prislapp på miljoner dollar finns det en ny trend som kallas crowddsourcing som gör det möjligt för företag att lägga ut den kreativa processen till människor som du och jag genom att "namnge tävlingar. "Du kan till och med bli ombedd att hjälpa till med personliga uppgifter som att ställa in och bekräfta läkarbesök eller skicka födelsedagsönskningar till vänner. Vad är bitcoin mining? allt du behöver veta, hårdvarupriser. Detta ger dig en möjlighet att tjäna pengar online med hjälp av en "produkt" som du redan har - dina lektionsplaner. Du kan erbjuda ytterligare tjänster som husdjursskötsel för att tjäna ännu mer.

Och heck att du antagligen gör det ändå, varför inte ficka några greenbacks på samma gång!

Investera I Indexfonder.

Ett bra ställe att komma igång är att besöka Facebook Side Hustle Course av Bobby of Millennial Money Man. Bästa dagshandelsmäklare och plattformar 2020, med e-handel kan du till exempel investera i optioner, terminer, fonder, obligationer och mer. Om du har en idé och kan hjälpa människor, var uppmärksam. Ställ in dina egna barnvakt, tillgänglighet och geografiska område du täcker. Det finns inget behov att springa klart över staden för att spara pengar.

Skapa En Onlinebutik Med Fraktfrakt

Webbplatser som Swagbucks ber dig titta på vissa videor och gilla dem. Ditt arbete kommer att låta folk veta att du är en Jumia-agent och marknadsföra sina erbjudanden på sociala medier. Inte bara tjänar du lite extra pengar, utan du kan också garantera lite solbränna. På så sätt kan du tjäna ett annat sätt via sociala medier.

ProofreadingServices. Jag kommer att lära dig att vara rik, är ett utmärkt exempel på att förstå hur man växer och får pengar på en nischblogg och genom digitala produkter. Peer-to-peer-utlåning är ett system där en plattform underlättar enskilda investerare (som du) att låna ut pengar till enskilda låntagare. Allt du behöver är att ha kunskaper i ett språk eller att kunna lära små barn att läsa och skriva. Om du har en professionell skicklighet som vi inte täcker här, men som du tror att det kan finnas en marknad för online, bör du undersöka frilans. Merch by Amazon är en annan tjänst som erbjuds av Amazon som gör att du kan tjäna pengar online utan första utlägg. Det betyder att det inte finns några pengar på att sälja dem gamla mobiltelefoner.

Detta är ett mer tekniskt sätt att tjäna pengar online än de flesta andra strategier som ges. Bitcoin evolution, om färre människor börjar acceptera Bitcoin som valuta kan dessa digitala enheter förlora värde och kan bli värdelösa. Här är några andra legitima undersökningssidor som du kan tjäna pengar på: När du väl har skapat dem, bjud in människor i den branschen att sälja sina produkter på din webbplats. Om det verkar för hårt, kolla in webbplatser som AirBnB, som hjälper dig att hyra säkert och säkerställa att du får betalt.

Se även:

Du kan ta dina grammatiska gåvor och tillämpa dem för att bli en korrekturläsare från hemmet. Det finns två alternativ här: Tja, varför inte få betalt för att titta på film trailers? Håll det dock lagligt genom att först kontakta din kommun för att se till att det är tillåtet. Det är inte klart om pengar byter hand om den här plattformen eller inte, men markägarna får vanligtvis en del av skörden av vad du än odlar på deras egendom.

Läs alla våra riktlinjer här. Det öppnar också dörrar till flera andra inkomstidéer på denna lista. Har du någonsin rest med barn och insett vilken smärta det är att ta barnvagnen, hi-stolen, pack-n-play och allt annat som bebisar behöver? Låt oss vara ansikte - varje år tar vi alla samma nyårsupplösning för att komma i bättre form. Sökmotorer använder komplicerade algoritmer för att bestämma de resultat du ser.